Workshops: Social Media & 2.0 Tools


Wilt u professioneel aan de slag met social media? Uw zakelijke netwerk online een impuls geven met LinkedIn? Meepraten op Twitter of Facebook? Uw publiek boeien met een frisse Prezi presentatie? Slim online samenwerken met Google Drive? De Slimme Organisatie verzorgt in-compnay workshops voor groepen van 8 tot 15 personen. De inhoud toegesneden op uw organisatie en doelgroep. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons op. Voorbeelden van workshops die wij aan kunnen bieden vindt u hieronder.

 

Google Drive

We werken steeds vaker plaats- en tijdonafhankelijk. Dat vraagt ook om slimme tools die ons daarbij helpen. Google drive is een verzameling tools die u in staat stellen om op afstand goed met uw collega’s te kunnen samenwerken. Met dit online pakket, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Microsoft Office, maakt u in de cloud aan documenten, presentaties, afbeeldingen, spreadsheets en zelfs formulieren en enquêtes. In deze training leert u eenvoudig op afstand samenwerken en bestanden delen met Google Drive. Ook is er aandacht voor de voor- en nadelen van werken in de Cloud.

 

Facebook-start: Maak kennis met Facebook

Maak kennis met Facebook, het sociale netwerk waar wereldwijd 1 miljard mensen lid van zijn. Facebook heeft de wereld veroverd. Wat begon als een sociaal netwerk voor privé contacten, breidt zich nu in razend tempo uit tot ook een zakelijk netwerk waarop uw organisatie niet mag ontbreken. Hoe maakt u een profiel op Facebook? Hoe presenteert u zich zakelijk op Facebook? Hoe gebruikt u Facebook om uw klanten beter te leren kennen? Hoe werkt u samen op Facebook? Hoe gaat u de digitale dialoog aan? Antwoord op deze vragen en belangrijke zaken rondom privacy en Facebook leert u tijdens deze workshop.

 

LinkedIn

LinkedIn is het grootste zakelijke netwerk ter wereld en in Nederland kent het meer dan 3 miljoen leden. Allemaal professionals die zich met behulp van LinkedIn profileren, een nieuwe baan vinden, hun netwerk onderhouden en bereikbaar zijn! Ook voor u. In deze training maakt u een LinkedIn account aan en leert u hoe u zich op LinkedIn presenteert. En hoe u een gedegen zakelijk netwerk opbouwt met behulp van LinkedIn.

 

Prezi

Prezi is de presentatietool van dit moment, en in deze cursus leert u hoe u een mooie presentatie maakt met behulp van Prezi. Naast presentaties kunt u Prezi ook gebruiken als mindmap tool of om uw nieuwsbrief, CV of managementsamenvatting eens op een andere manier weer te geven. In de training starten we met het maken van een gratis account, daarna gaan we aan de slag met vormgeven, inhoud toevoegen, draaien en zoomen. Kortom, na het volgen van deze training bent u in staat om uw publiek te verbazen met een prachtige, dynamische Prezi presentatie.

 

Twitter

Veel mensen dachten dat Twitter een hype was die snel over zou waaien. Niets is minder waar, Twitter is here to stay. De korte berichtjes, van 140 tweets, kunnen een miljoenenpubliek bereiken. In deze training maakt u kennis met Twitter. Wat is het precies en hoe kunt u het bijvoorbeeld zakelijk slim inzetten? We starten met het maken van een account en al snel stuurt u uw eerste Tweet. Ook kijken we naar slim zoeken, het volgen van relevante accounts, veel gebruikte afkortingen en Twitter-etiquette.